Inca din antichitate, mierea de albine a fost folosita atat ca aliment, cat si ca medicament, in ultimii ani insa a luat cu asalt industria cosmetica. Potrivit unui studiu Mintel, aproximativ 75% dintre consumatori sunt inclinati sa achizitioneze un produs de ingrijire care contine miere.

Mai jos iti prezentam cateva argumente care demonstreaza de ce mierea de albine este un ingredient atat de valoros in rutina de ingrijire a pielii.

Mierea este o substanta higroscopica, asa cum este si glicerina, adica are proprietatea de a absorbi sau adsorbi umezeala din aer.

Asta inseamna, in primul rand, ca atunci cand este expusa la aer, absoarbe umezeala in mod natural din mediu. Datorita acestei proprietati, mierea ajuta la tratarea ranilor deschise, favorizand cicatrizarea prin mentinerea pielii umede si prin stimularea dezvoltarii tesuturilor noi.

In al doilea rand, fiind o substanta higroscopica, mierea se comporta spectaculos ca ingredient in produsele cosmetice pentru ca ajuta la mentinerea hidratarii si umiditatii pielii mai mult timp.

Mierea are proprietati antibacteriene, adica inhiba dezvoltarea bacteriilor. Efectul? Ajuta la dezinfectarea si accelerarea vindecarii zgarieturilor, ranilor si arsurilor de la nivelul pielii si favorizeaza estomparea cicatricilor si regenerarea tesuturilor.

Mai mult, enzimele din mierea de albine curata pielea, pastreaza porii igienizati si previn acumularea de bacterii care ar putea conduce la eruptii si alte dezechilibre ale pielii.

Mierea are o concentratie mare de antioxidanti ceea ce o face un bun tratament natural pentru toate tipurile de raceala sau gripa si simptomele lor, cum ar fi stranutul, durerile de gat si febra. Antioxidantii sunt cei ce repara, restructureaza si vindeca in profunzime, actionand la nivel celular, si generand in final o multitudine de efecte benefice.

In produsele cosmetice, rolul antioxidantilor este de a proteja celulele de moleculele de oxigen reactive daunatoare, numite radicali liberi, de unde si efectul anti-imbatranire.

Mierea de albine este un produs 100% natural si, din fericire pentru toata lumea, este numai buna de aplicat pe orice tip de piele. Beneficiile sale sunt nenumarate.

Daca esti adepta unei vieti traite sanatos, organic, iti recomandam produsele cosmetice Apiterra. Vei fi, cu siguranta, mai mult decat incantata.

Avand o compozitie alcatuita preponderent din ingrediente de origine naturala, prelucrate la rece, produsele Apiterra hidrateaza, catifeleaza si imbunatateste bariera naturala de umiditate a pieli, oferindu-i un aspect vizibil intinerit.

Mierea de salcam BIO utilizata in compozitia produselor Apittera este 100% pura si provine de la stupine ecocertificate din zonele nepoluate ale Transilvaniei. Mai mult, produsele Apiterra nu contin parfumuri de sinteza, substante toxice (parabeni), spumanti de sinteza sau substante care polueaza mediul.